Douane Declarant

Kallo, Vlaams Gewest, Belgium
Customs
Full-time
Kallo, Vlaams Gewest, Belgium
Customs
Full-time

Kent de wet- en regelgeving rondom douanezaken voor jou geen geheimen? En heb je bij voorkeur ervaring binnen de veterinaire sector? Voor onze locatie in de Antwerpse haven zijn wij op zoek naar een Douane Declarant. In deze functie handel je niet alleen de import- en exportdossiers van onze klanten nauwkeurig af, maar denk je ook mee over hoe we onze werkprocessen en dienstverlening steeds beter kunnen maken. Zet jij de volgende stap in je carrière binnen ons toonaangevende internationale bedrijf in temperatuur gecontroleerde logistieke dienstverlening?

Optimalisatie van onze dienstverlening en werkprocessen

Onze Customs-afdeling zorgt ervoor dat alle douane-activiteiten en -procedures worden uitgevoerd volgens de afspraken met onze klanten en natuurlijk binnen ons vastgestelde beleid. Als Douane Declarant ben je verantwoordelijk voor de zelfstandige behandeling van de import- en exportdossiers. Zo zorg je bijvoorbeeld voor de tijdige en correcte voorbereiding en verzending van alle douanedocumenten. Verder controleer je tariefposten voor onder andere douanerechten, landbouwheffingen en BTW. Het is belangrijk dat je communicatief sterk bent, want je hebt veel contact met verschillende partijen, zoals onze klanten, leveranciers en je collega’s op andere afdelingen (ook op andere vestigingen). Je focus ligt altijd op kwaliteit. Je bent dan ook alert op mogelijke verbeteringen in onze dienstverlening of werkwijze. Bij al je werkzaamheden zorg je dat deze passen binnen de geldende wet- en regelgeving. Samengevat zijn je taken:

 • correcte en efficiënte administratieve en financiële verwerking en verdere afhandeling van import- en exportdossiers;
 • onderhouden en uitbouwen van contacten met andere afdelingen, (potentiële) klanten, leveranciers, overheidsinstanties en andere belanghebbenden; 
 • voorstellen en in overleg uitvoeren van verbeteringen in onder andere werkprocessen, klanttevredenheid en onze dienstverlening.

We helpen je graag met je ontwikkeling

Bij Thermotraffic zetten wij in op langdurige relaties. Dat geldt zeker ook voor de relaties met onze collega’s. We vinden het belangrijk dat jij voldoende uitdaging vindt in je functie en jezelf kunt blijven ontwikkelen. We bespreken regelmatig individuele doelstellingen en bieden je de mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen die je helpen in je ontwikkeling.

Daarnaast kun je rekenen op:

een concurrerend salaris en reiskostenvergoeding;

 • maaltijd- en ecocheques,
 • groepsverzekering, volledig betaald door de werkgever;
 • hospitalisatieverzekering; 
 • de mogelijkheid om een deel van je tijd thuis te werken;

Voor deze functie van Douane Declarant zijn we op zoek naar een klantgerichte collega met een scherp oog voor kansen in de markt. Je levert een actieve bijdrage aan het bereiken van onze gemeenschappelijke doelstellingen en de continue verbetering van onze werkprocessen. Je werkt nauwkeurig, bent betrouwbaar en zorgt ervoor dat eventuele problemen meteen worden opgelost. Natuurlijk blijf je altijd op de hoogte van relevante ontwikkelingen. We vragen verder:

 • een afgeronde ASO of TSO opleiding, eventueel aangevuld met een bachelor in een business- of logistieke richting. Aangevuld met een vakopleiding tot declarant;
 • gedegen kennis van actuele en relevante wet- en regelgeving op het gebied van douanezaken;
 • minimaal vijf jaar ervaring met douane-activiteiten, bij voorkeur in de veterinaire sector;
 • handigheid in het werken met moderne softwaretoepassingen, waaronder Excel;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Interesse? Solliciteer dan snel!

Wat ons betreft begin je zo snel mogelijk. Solliciteer daarom snel via de sollicitatieknop op deze pagina. Heb je nog vragen? Bel ons via +31 (0) 6 82 39 97 79, of stuur een email naar careers@thermotraffic.com.

Wie food logistics zegt, zegt Thermotraffic

Thermotraffic biedt wereldwijd een naadloze one-stop logistieke service voor temperatuur gecontroleerde levensmiddelen. Met flexibele en innovatieve oplossingen willen we de logistieke partner zijn voor onze klanten.

Onze medewerkers zijn de drijvende kracht achter ons succes. We doen er alles aan om hen een plezierige en veilige werkomgeving te bieden waarin zij persoonlijk en professioneel kunnen groeien. Dit draagt bij aan een samenwerkingsgerichte en ondernemende mindset, waardoor we altijd net die extra stap zetten om niet alleen te voldoen aan de verwachtingen van onze klanten, maar deze zelfs te overtreffen. Op al onze vestigingen in Europa ondersteunen we je bij de ontwikkeling van nieuwe vaardigheden en het verbreden van je horizon. Zo lever je een waardevolle bijdrage aan de verdere ontwikkeling van Thermotraffc en food logistics in het algemeen.

Thermotraffic is een volledige dochteronderneming van Nichirei Corporation.

Applying with us

Submit your application

Related stories

Customs

Angelique van der Linden
Customs Forwarder

Angelique is an experienced Customs Forwarder who joined Thermotraffic in 2021. She enjoys the variety of her role and the responsibility that comes with it. She also appreciates the fact that Thermotraffic is a very considerate employer.

Read Angelique‘s story
Customs

Sander Janssen
Customs Forwarder

Sander trained as an Independent Working Chef and was making good career progress as a sous-chef. But the long hours and the disruptions caused by Covid prompted him to ‘make a switch’.

Read Sander‘s story
Customs

Hans van der Hulst
Customs Forwarder

Hans is the longest-serving employee at Thermotraffic Venlo. He likes the company so much that he left LinkedIn because he was constantly approached to work elsewhere!

Read Hans‘s story

Make a job alert

Notify me about new jobs