Douane Declarant

Rotterdam, Zuid-Holland, Netherlands
Customs
Full-time
Apply for this job
Rotterdam, Zuid-Holland, Netherlands
Customs
Full-time

Heb jij ervaring als douane declarant en wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Zet die stap dan binnen ons mooie internationale bedrijf in temperatuur gecontroleerde logistieke dienstverlening. Ter versterking van ons Customs-team in Venlo zijn wij op zoek naar een Customs Forwarder Import/Export. In deze functie handel je niet alleen de import- en exportdossiers van onze klanten nauwkeurig af, maar help je ons ook met de continue verbetering van onze dienstverlening en werkprocessen. Interessant? Solliciteer dan naar deze baan en groei met ons mee.

Behandeling van douanedossiers en verbeteren van werkprocessen

Onze Customs-afdeling zorgt ervoor dat alle douane-activiteiten en -processen worden uitgevoerd volgens de afspraken met onze klanten en natuurlijk binnen ons vastgestelde beleid. Als Customs Forwarder Import/Export ben je verantwoordelijk voor de zelfstandige behandeling van de import- en exportdossiers. Zo zorg je bijvoorbeeld voor de tijdige en correcte voorbereiding en verzending van alle douanedocumenten. Verder controleer je tariefposten voor onder andere douanerechten, landbouwheffingen en BTW. Het is belangrijk dat je communicatief sterk bent, want je hebt veel contact met verschillende partijen, zoals onze klanten, leveranciers en je collega’s op andere afdelingen (ook op andere vestigingen). Je focus ligt altijd op kwaliteit en daarbij kijk je ook kritisch naar de kosten. Je bent dan ook alert op mogelijke verbeteringen in onze dienstverlening of werkwijze. Bij al je werkzaamheden zorg je dat deze passen binnen de geldende wet- en regelgeving.

Samengevat zijn je taken:

 • correcte en efficiënte administratieve en financiële verwerking en verdere afhandeling van import- en exportdossiers;
 • onderhouden en uitbouwen van contacten met andere afdelingen, (potentiële) klanten, leveranciers, overheidsinstanties en andere belanghebbenden;
 • voorstellen en in overleg uitvoeren van verbeteringen in onder andere werkprocessen, klanttevredenheid en onze dienstverlening.

We helpen je graag met je ontwikkeling

Bij Thermotraffic zetten wij in op langdurige relaties. Dat geldt zeker ook voor de relaties met onze collega’s. We vinden het belangrijk dat jij voldoende uitdaging vindt in je functie en jezelf kunt blijven ontwikkelen. We bespreken regelmatig individuele doelstellingen en bieden je de mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen die je helpen deze te realiseren.

Daarnaast kun je rekenen op:

 • een concurrerend salaris en een premievrije pensioenregeling;
 • 28 vakantiedagen;
 • reiskostenvergoeding;
 • de mogelijkheid om een deel van je tijd thuis te werken;
 • een bijdrage in de kosten voor je fitnessabonnement.

Voor deze functie van Customs Forwarder Import/Export zijn we op zoek naar collega met gedegen vakinhoudelijke kennis. Iemand die klanttevredenheid hoog in het vaandel heeft staan en kansen in de markt signaleert. Je levert een actieve bijdrage aan het bereiken van onze gemeenschappelijke doelstellingen en de continue verbetering van onze werkprocessen. Je werkt nauwkeurig, bent betrouwbaar en zorgt ervoor dat eventuele problemen meteen worden opgelost. Natuurlijk blijf je altijd op de hoogte van relevante ontwikkelingen.

We vragen verder:

 • minimaal een afgeronde mbo opleiding en een vakopleiding tot declarant;
 • kennis van actuele en relevante wet- en regelgeving op het gebied van douanezaken;
 • minimaal twee jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • handigheid in het werken met moderne softwaretoepassingen, waaronder Excel;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Interesse? Solliciteer dan snel!

Spreekt de informatie hierboven je aan, dan horen we graag van je. Solliciteer daarom snel via de sollicitatieknop op deze pagina. Heb je nog vragen? Bel ons via +31 (0) 6 82 39 97 79, of stuur een email naar careers@thermotraffic.com.

Thermotraffic in het kort

Thermotraffic opereert sinds 1984 als een van de toonaangevende logistieke specialisten in temperatuur gecontroleerde logistiek wereldwijd. We beschikken over uitgebreide expertise op het gebied van complexe diensten en bieden onze klanten oplossingsgerichte diensten voor de koelketenlogistiek.

Mensen vormen de basis van ons succes. Wij waarderen onze collega’s en creëren een omgeving die medewerkers in staat stelt zich persoonlijk en professioneel te ontplooien en voldoening te vinden in hun werk. Collegialiteit en teamgeest staan bij ons hoog in het vaandel.

Thermotraffic is een 100% dochteronderneming van de Nichirei Corporation.

Applying with us

Submit your application

Related stories

Customs

Angelique van der Linden
Customs Forwarder

Angelique is an experienced Customs Forwarder who joined Thermotraffic in 2021. She enjoys the variety of her role and the responsibility that comes with it. She also appreciates the fact that Thermotraffic is a very considerate employer.

Read Angelique‘s story
Customs

Sander Janssen
Customs Forwarder

Sander trained as an Independent Working Chef and was making good career progress as a sous-chef. But the long hours and the disruptions caused by Covid prompted him to ‘make a switch’.

Read Sander‘s story
Customs

Hans van der Hulst
Customs Forwarder

Hans is the longest-serving employee at Thermotraffic Venlo. He likes the company so much that he left LinkedIn because he was constantly approached to work elsewhere!

Read Hans‘s story