Assistent Douane Declarant Import/Export

Rotterdam, Zuid-Holland, Netherlands
Other Areas of Expertise
Full-time
Rotterdam, Zuid-Holland, Netherlands
Customs
Full-time

Thermotraffic is een toonaangevend internationaal bedrijf in temperatuur gecontroleerde logistieke dienstverlening. Wij streven ernaar om onze klanten hoogwaardige diensten te bieden en hen te ondersteunen bij het soepel verlopen van hun import- en exportprocessen. Ter versterking van ons Customs-team zijn we op dit moment op zoek naar een gemotiveerde en proactieve Assistent Douane Declarant. Heb jij ervaring met douane-afhandeling of wil jij je eerste stappen zetten in dit vakgebied? Lees dan verder!

Een gevarieerde en verantwoordelijke baan

Als Assistent Douane Declarant ondersteun je het douane-afhandelingsproces en werk je nauw samen met onze ervaren douanedeclaranten. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van diverse administratieve taken met betrekking tot douaneaangiften en het verzorgen van de benodigde documentatie. Hierbij houd je je aan de geldende wet- en regelgeving en zorg je voor een correcte afhandeling van alle douaneformaliteiten. Je werkt samen met verschillende afdelingen binnen het bedrijf en onderhoudt contacten met klanten, transporteurs en overheidsinstanties om een soepele en tijdige afhandeling van zendingen te garanderen.

Je verantwoordelijkheden zijn:

 • assisteren bij het opstellen en verwerken van douaneaangiften voor import- en exportzendingen;
 • controleren en verwerken van douanedocumentatie, waaronder invoer- en uitvoeraangiften, douanevergunningen en certificaten;
 • onderhouden van contacten met klanten en transporteurs om alle benodigde informatie te verzamelen voor douaneaangiften;
 • assisteren bij het oplossen van eventuele douane gerelateerde vraagstukken en problemen;
 • zorgen voor een nauwkeurige registratie en archivering van douanegegevens en documentatie;
 • samenwerken met collega’s en andere afdelingen om een efficiënte en gestroomlijnde douaneafhandeling te waarborgen;
 • bijdragen aan continue procesverbetering en naleving van douanewetgeving en -procedures.

Groei met ons mee

Als Assistent Douane Declarant kun je rekenen op een uitdagende en dynamische werkomgeving. Én op gemotiveerde collega’s die je ondersteuning bieden als dat nodig is. Binnen ons groeiende bedrijf zijn er volop mogelijkheden om je professioneel te ontwikkelen en om door te groeien.

Daarnaast bieden wij je:

 • een concurrerend salaris en een premievrije pensioenregeling;
 • 28 vakantiedagen;
 • reiskostenvergoeding;
 • de mogelijkheid om een deel van je tijd thuis te werken;
 • een bijdrage in de kosten voor je fitnessabonnement.

Let op: Deze vacature staat open voor zowel ervaren kandidaten als starters die graag een carrière willen starten in de douaneafhandeling.

In jouw functie als Assistent Douane Declarant is het natuurlijk belangrijk dat je nauwkeurig werkt. Tijdens je administratieve taken zie je geen detail over het hoofd. Je bent in staat zelfstandig te werken en prioriteiten te stellen. We vinden het fijn als je een proactieve en resultaatgerichte werkhouding hebt.

Verder beschik je over:

 • een mbo-diploma in een relevante richting, zoals Logistiek of Internationale Handel;
 • enige ervaring met douaneafhandeling of bereidheid om dit vakgebied te leren, ook door externe opleiding;
 • kennis van douanewetgeving en -procedures is een pre;
 • goede communicatieve vaardigheden, zodat je in staat bent om effectief te communiceren met verschillende belanghebbenden;
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Interesse? Solliciteer dan snel!

Enthousiast geworden? Dan horen we graag van je. Solliciteer daarom snel via de sollicitatieknop op deze pagina. Heb je nog vragen? Bel ons op 06 82 39 97 79, of stuur een email naar careers@thermotraffic.com.

Wie food logistics zegt, zegt Thermotraffic

Thermotraffic biedt wereldwijd een naadloze one-stop logistieke service voor temperatuur gecontroleerde levensmiddelen. Met flexibele en innovatieve oplossingen willen we de logistieke partner zijn voor onze klanten.

Onze medewerkers zijn de drijvende kracht achter ons succes. We doen er alles aan om hen een plezierige en veilige werkomgeving te bieden waarin zij persoonlijk en professioneel kunnen groeien. Dit draagt bij aan een samenwerkingsgerichte en ondernemende mindset, waardoor we altijd net die extra stap zetten om niet alleen te voldoen aan de verwachtingen van onze klanten, maar deze zelfs te overtreffen. Op al onze vestigingen in Europa ondersteunen we je bij de ontwikkeling van nieuwe vaardigheden en het verbreden van je horizon. Zo lever je een waardevolle bijdrage aan de verdere ontwikkeling van Thermotraffc en food logistics in het algemeen.

Thermotraffic is een volledige dochteronderneming van Nichirei Corporation.

Applying with us

Submit your application

Related job openings

Related stories

Other Areas of Expertise

Darren Wright
Account Manager

Darren has worked in logistics and warehousing since leaving school. But even he is still learning, in a multi-facing role that brings him into contact with all our UK sites as well as a wide range of customers.

Read Darren‘s story
Other Areas of Expertise

Alex Potter
Process Analyst

Alex is part of a team tasked with analyzing and streamlining processes across Thermotraffic. And in his view, the only way to do that is to visit the sites, talk to the employees and experience those processes for himself.

Read Alex‘s story
Other Areas of Expertise

Peter Feteris
Manager Customer Care

Owing to his in-depth knowledge of Thermotraffic and its customers, Peter was asked to head up an important new Customer Care department. It’s a challenge he is relishing, at an exciting time for the company’s growth.

Read Peter‘s story
Other Areas of Expertise

Rogier Bakhuizen
Business Controller

Thermotraffic felt that Rogier had a lot to offer so they created a new role for him. And it’s a role that he has embraced enthusiastically.

Read Rogier‘s story

Make a job alert

Notify me about new jobs