Teamleider AGF Import & Export Logistics

Rotterdam, Zuid-Holland, Netherlands
Other Areas of Expertise
Full-time
Rotterdam, Zuid-Holland, Netherlands
Customs
Full-time

Heb jij ervaring in het succesvol leiden van een AGF logistieke afdeling? Weet jij bovendien alles over wat er komt kijken bij de import en export van groente en fruit? Voor ons AGF Import & Export Logistics-team zijn we op zoek naar een energieke Teamleider. Herken jij jezelf in deze omschrijving? Pak dan de kans om aan de slag te gaan binnen ons internationale bedrijf in temperatuur gecontroleerde logistieke dienstverlening. Als Teamleider AGF Import & Export Logistics kun je rekenen op een veelzijdige baan en volop kansen je verder te ontwikkelen binnen onze organisatie.

Brede functie met veel verantwoordelijkheden

Als Teamleider AGF Import & Export Logistics begeleid je op een motiverende manier de drie collega’s van het team AGF Import & Export Logistics. Samen zorgen jullie ervoor dat alle activiteiten rondom de import en export van groente en fruit soepel verlopen volgens de afspraken met onze klanten en binnen het door ons vastgestelde beleid. Om een vlekkeloze dienstverlening te garanderen, werk je ook nauw samen met andere afdelingen binnen Thermotraffic.

Samengevat zijn je verantwoordelijkheden:

 • Ontwikkelen en implementeren van groeistrategieën voor onze AGF-business, het bepalen en bewaken van KPI’s voor de AGF-afdeling en het managen van een team van drie collega’s.
 • Zorgen voor het up-to-date blijven van diepgaande kennis over alle regelgeving en (douane)procedures rondom de import en export van AGF-producten. Verder het bewaken van de naleving van EU-voorschriften voor voedselveiligheid en fytosanitaire vereisten.
 • Operationeel toezicht: van begin tot eind beheren van alle logistieke activiteiten (van transport tot opslag met aanvullende diensten) en het verbeteren van systemen voor track-and-trace, kwaliteitscontrole en voorraadbeheer.
 • Ontwikkelen en onderhouden van sterke klantrelaties om hun behoeftes te begrijpen en onze dienstverlening te verbeteren. Verder samen met het verkoopteam signaleren van nieuwe kansen in de markt.
 • Continue verbetering: identificeren en reduceren van risico’s in de AGF-toeleveringsketen, ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor logistieke uitdagingen en het snel oplossen van eventuele problemen bij inklaring en naleving van de regelgeving.
 • Vertegenwoordigen van Thermotraffic bij brancheverenigingen en bij relevante evenementen en forums. 
 • Bijdragen aan bedrijfsbrede initiatieven en strategische planning.

Groei met ons mee!

Thermotraffic maakt een sterke groei door. Dat biedt veel kansen voor ambitieuze collega’s die zich graag in de logistiek verder willen ontwikkelen. Binnen ons bedrijf kun je in ieder geval veel kanten op. We bieden je de mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen die je helpen je ambities te realiseren.

Daarnaast kun je rekenen op:

 • een concurrerend salaris en een premievrije pensioenregeling;
 • 28 vakantiedagen;
 • Een bedrijfsauto;
 • de mogelijkheid om een deel van je tijd thuis te werken;
 • een bijdrage in de kosten voor je fitnessabonnement.

Deze veelomvattende functie vraagt om resultaatgerichtheid, een hoog energieniveau en ondernemingsgeest. Daarnaast is het voor jou als Teamleider van ons AGF Import & Export Logistics-team belangrijk dat je communicatieve en commerciële vaardigheden sterk ontwikkeld zijn. Je managementstijl is motiverend; je bent een natuurlijk leider. De logistieke wereld kent veel dynamiek. Het kost jou geen enkele moeite om je aan te passen aan die snel veranderende omstandigheden. Ook onder druk blijf je gestructureerd denken en verlies je geen detail uit het oog.

Als Teamleider AGF Import & Export Logistics heb je verder:

 • aantoonbare ervaring in leiderschap en het laten groeien van een logistieke afdeling;
 • diepgaande kennis van EU-douaneprocedures, fytosanitaire regelgeving en voedselveiligheidsnormen;
 • uitgebreide kennis van de wereldwijde AGF-markten, handelsstromen en de dynamiek in de toeleveringsketen;
 • ervaring met het werken met logistieke managementsoftware en douaneaangiftesystemen;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, kennis van de Duitse en Franse taal is mooi meegenomen.

Interesse? Solliciteer dan snel!

Spreekt de informatie hierboven je aan, dan horen we graag van je. Solliciteer daarom snel via de sollicitatieknop op deze pagina. Heb je nog vragen? Bel ons op 06 82 39 97 79, of stuur een email naar careers@thermotraffic.com.

Wie food logistics zegt, zegt Thermotraffic

Thermotraffic biedt wereldwijd een naadloze one-stop logistieke service voor temperatuur gecontroleerde levensmiddelen. Met flexibele en innovatieve oplossingen willen we de logistieke partner zijn voor onze klanten.

Onze medewerkers zijn de drijvende kracht achter ons succes. We doen er alles aan om hen een plezierige en veilige werkomgeving te bieden waarin zij persoonlijk en professioneel kunnen groeien. Dit draagt bij aan een samenwerkingsgerichte en ondernemende mindset, waardoor we altijd net die extra stap zetten om niet alleen te voldoen aan de verwachtingen van onze klanten, maar deze zelfs te overtreffen. Op al onze vestigingen in Europa ondersteunen we je bij de ontwikkeling van nieuwe vaardigheden en het verbreden van je horizon. Zo lever je een waardevolle bijdrage aan de verdere ontwikkeling van Thermotraffc en food logistics in het algemeen.

Thermotraffic is een volledige dochteronderneming van Nichirei Corporation.

Applying with us

Submit your application

Related job openings

Related stories

Other Areas of Expertise

Darren Wright
Account Manager

Darren has worked in logistics and warehousing since leaving school. But even he is still learning, in a multi-facing role that brings him into contact with all our UK sites as well as a wide range of customers.

Read Darren‘s story
Other Areas of Expertise

Alex Potter
Process Analyst

Alex is part of a team tasked with analyzing and streamlining processes across Thermotraffic. And in his view, the only way to do that is to visit the sites, talk to the employees and experience those processes for himself.

Read Alex‘s story
Other Areas of Expertise

Peter Feteris
Manager Customer Care

Owing to his in-depth knowledge of Thermotraffic and its customers, Peter was asked to head up an important new Customer Care department. It’s a challenge he is relishing, at an exciting time for the company’s growth.

Read Peter‘s story
Other Areas of Expertise

Rogier Bakhuizen
Business Controller

Thermotraffic felt that Rogier had a lot to offer so they created a new role for him. And it’s a role that he has embraced enthusiastically.

Read Rogier‘s story

Make a job alert

Notify me about new jobs