Project Manager

Rotterdam, Zuid-Holland, Zuid-Holland, Netherlands
Other Areas of Expertise
Full-time
Apply for this job
Rotterdam, Zuid-Holland, Zuid-Holland, Netherlands
Other Areas of Expertise
Full-time

Heb jij als Projectmanager veel ervaring met het managen van projecten bij complexe organisaties binnen de logistiek of industrie? Dan hebben we nu een mooie vacature voor je! Thermotraffic ontwikkelt zich steeds meer tot een end-to-end logistieke dienstverlener. In het kader hiervan zijn we volop bezig met de innovatie van onze bedrijfsprocessen en de digitale transformatie van onze internationale activiteiten. Als Projectmanager heb je een belangrijke functie in het realiseren van de transformatie- en digitaliseringsstrategie van onze organisatie. Spreekt dit je aan? Lees dan verder en solliciteer naar deze boeiende en verantwoordelijke rol binnen ons internationale bedrijf in temperatuur-gecontroleerde logistieke dienstverlening.

Draag door uitstekend projectmanagement bij aan onze digitale transformatie en innovatie

Binnen Thermotraffic zetten we op dit moment grote stappen op het vlak van digitale en IT-transformatie. Deze transformatie raakt onze hele organisatie: van optimaliseren en digitaliseren van onze bedrijfsprocessen tot de introductie van nieuwe systemen en het nog beter onze klanten ondersteunen in hun logistieke behoefte. Uit deze transformatie komen verschillende strategische en tactische projecten voort. En daar ga jij als Projectmanager mee aan de slag. Jij zorgt ervoor dat al deze verschillende projecten op de juiste manier worden opgezet en bent verantwoordelijk voor een correcte uitvoering, inclusief bewaking van tijd en budget. Ook zorg je ervoor dat alle stakeholders geïnformeerd en betrokken worden. Door jouw activiteiten draag je bij aan het bevorderen van een Operational Excellence cultuur binnen Thermotraffic.

Samengevat zijn je taken:

 • definiëren van projectomvang en doelen, waarbij je alle relevante betrokkenen meeneemt en realistische technische doelen vaststelt;
 • opzetten van gedetailleerde projectplanningen die ervoor zorgen dat alle projecten op tijd, binnen de gestelde grenzen en binnen budget worden opgeleverd. Je zorgt voor rapportages en indien nodig escaleer je zaken naar het management;
 • coördineren van interne en externe middelen en leveranciers voor een vlekkeloze uitvoering van projecten;
 • monitoren van projectvoortgang en prestaties met behulp van geschikte systemen, tools en technieken, en waar nodig bijsturen. Ook zorg je voor nauwkeurige projectdocumentatie;
 • onderhouden van contacten met zowel klanten als leveranciers en andere relevante partijen.

Je zult zo’n 20-30% van je tijd reizen naar onze vestigingen in Nederland, België en Engeland.

Groei met ons mee

Bij Thermotraffic zetten wij in op langdurige relaties. Dat geldt zeker ook voor de relaties met onze collega’s. We vinden het belangrijk dat jij voldoende uitdaging vindt in je functie, jezelf kunt blijven ontwikkelen en kunt groeien. Als je wilt, zelfs internationaal. We bieden je de mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen die je helpen je ambities te realiseren.

Daarnaast kun je rekenen op:

 • een concurrerend salaris en een premievrije pensioenregeling;
 • 28 vakantiedagen;
 • reiskostenvergoeding;
 • de mogelijkheid om een deel van je tijd thuis te werken;
 • een bijdrage in de kosten voor je fitnessabonnement.

Om deze Projectmanager-functie goed te kunnen vervullen, zijn sterke organisatorische kwaliteiten en het vermogen tot multitasking van cruciaal belang. Je ruime ervaring omvat alle aspecten van projectmanagement, van planning tot scoping, tracking en rapportage. Daarnaast bezit je over scherpe analytische vaardigheden en heb je een pragmatische instelling. Door je uitstekende communicatieve vaardigheden kun je op alle niveaus binnen en buiten de organisatie het gesprek aangaan. Daarbij kun je complexe zaken zo presenteren dat iedereen begrijpt waar het over gaat. Ook ben je in staat je aan te passen als de omstandigheden daarom vragen.

We vragen verder:

 • een master in Computer Science, Engineering of Bedrijfskunde, of een aanverwante studierichting;
 • minimaal vijf jaar ervaring als Projectmanager in een logistieke of industriële omgeving, waarbij je ook ervaring hebt opgedaan met de implementatie van nieuwe technologieën;
 • ervaring in het werken met project planning en management software en tools en kennis van moderne warehouse management systemen en processen;
 • kennis van en ervaring met werken volgens Lean principes, als je PMP of PRINCE2-gecertificeerd bent is dat een pre;
 • uitstekende beheersing van de Engelse taal en goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Interesse? Solliciteer dan snel!

Spreekt de informatie hierboven je aan, dan horen we graag van je. Solliciteer daarom snel via de sollicitatieknop op deze pagina. Heb je nog vragen? Bel ons op 06 82 39 97 79, of stuur een email naar careers@thermotraffic.com.

Thermotraffic in het kort

Thermotraffic opereert sinds 1984 als een van de toonaangevende logistieke specialisten in temperatuur gecontroleerde logistiek wereldwijd. We beschikken over uitgebreide expertise op het gebied van complexe diensten en bieden onze klanten oplossingsgerichte diensten voor de koelketenlogistiek.

Mensen vormen de basis van ons succes. Wij waarderen onze collega’s en creëren een omgeving die medewerkers in staat stelt zich persoonlijk en professioneel te ontplooien en voldoening te vinden in hun werk. Collegialiteit en teamgeest staan bij ons hoog in het vaandel.

Thermotraffic is een 100% dochteronderneming van de Nichirei Corporation.

Applying with us

Submit your application

Related stories

Other Areas of Expertise

Rogier Bakhuizen
Business Analyst

Thermotraffic felt that Rogier had a lot to offer so they created a new role for him. And it’s a role that he has embraced enthusiastically.

Read Rogier‘s story
Other Areas of Expertise

Rob Goldenbeld
Account Manager

Rob enjoys working with people from different departments to solve customer problems and introduce them to our wide range of services.

Read Rob‘s story